Welvarend en Vrijstaand

ALLE WOONTYPEN

45 tot 65 jaar
Getrouwd/samenwonend (drie­ tot vierpersoonshuishouden)
Eén of twee kinderen van 6 tot 19 jaar
Hoge of universitaire opleiding
Fulltime baan
Meer dan twee keer modaal
Koopwoning (vrijstaande woning)
Woonoppervlakte > 135 m2
Bouwperiode 1990 – 2005
Twee auto’s
Deze hoogopgeleide gezinnen met al iets oudere kinderen bezitten een vrijstaande koopwoning. Ze zijn vooral te vinden in laagbevolkte dorpen buiten de Randstad, zoals Bergeijk en Bladel. De mensen van Welvarend en Vrijstaand wonen in een royaal huis met alle ruimte om zich heen. Ideaal voor een gezin met kinderen. Hier komt het hele gezin op adem, want het leven zit vol met werk, sport, hobby's en andere activiteiten. Er zijn goede voorzieningen getroffen voor de hypotheek, eerder stoppen met werken en de studies van de kinderen. Een belegging wordt daarbij niet geschuwd. Ze houden zich altijd goed op de hoogte als het gaat om personal finance. Ook wordt er veel aan goede doelen geschonken.


[DISPLAY_ULTIMATE_PLUS]

De gezinnen met een Gouden Rand hebben het financieel goed voor elkaar. Het zijn intellectuele mensen die hun kennis en kunde graag inzetten voor een beter leven voor zichzelf en anderen. Ze genieten van het leven, al werken ze hard. Alleen zo kom je ergens.Deze gezinnen wonen in een grote vrijstaande woning of twee-on- der-een-kapwoning in gemeenten als Rozendaal, Bunnik en Laren. Er zijn gemiddeld twee kinderen meestal vanaf 6 jaar. In sommige gevallen zijn de kinderen de deur al uit. Voor de deur staan twee auto’s. De dagelijkse boodschappen worden in de buurt gedaan. Ook de school ligt dichtbij.

Deze doelgroep heeft een leven waarin geld een grote rol speelt. Ze zijn regelmatig op de golfbaan te vinden, gaan vaak uit eten en ze gaan graag buiten Europa op vakantie. Thuis heeft iedereen een eigen tablet. Via het internet worden de boodschappen besteld, maar ook vakanties geboekt. De ouders werken meestal hard en fulltime als leidinggevende of ze hebben een eigen bedrijf. Er wordt veel geschonken aan goede doelen. Het leven heeft voor deze doelgroep een gouden randje. Ze zijn zich er goed van bewust dat je die zelf creëert.
Verhuisgeneigdheid
Deze groep heeft een lage verhuisgeneigdheid. Ze verhuizen meestal pas als één of meerdere kinderen het huis uit zijn. Deze groep verkast bijvoorbeeld naar een luxe appartement of penthouse wanneer ze een nieuwe levens fase ingaan.

Gewenst woonmilieu
De groep Gouden Rand wil wonen in een aantrekkelijke wijk in de stad of een dorp dicht bij de stad. Sommigen kiezen voor een appartement in een centrumstedelijk of centrumdorps woonmilieu. Anderen wonen liever in een vrijstaande woning in een villawijk. Ook bouwen op een vrije kavel spreekt deze groep aan.

Woningvoorkeur
De voorkeur voor het type woning verschilt binnen de groep Gouden Rand. Dat is ofwel een vrijstaande woning ofwel een appartement.
> Voorkeur voor een koopwoning.
> Middeldure en dure koopwoningen tot € 600.000,-. Huurprijs meer dan € 1.000,- per maand.
> Voorkeur voor nieuwbouw.
> Type: vrijstaande woning of luxe appartement of penthouse.
Voorkeur nieuwbouw
De groep Gouden Rand heeft een voorkeur voor nieuwbouw. Dit is vanwege het comfort, de hoge kwaliteit en de lage onderhoudskosten. Ook de prijs-kwaliteitverhouding spreekt ze aan. De reden om niet voor nieuwbouw te kiezen, is dat ze eerst hun eigen woning moeten verkopen. En ze willen graag weten wie hun buren worden. Opmerkelijk is dat een deel juist weer wel gaat voor het zelf ontwerpen van een woning.


[DISPLAY_ULTIMATE_PLUS]