Volksbuurt Kopers

ALLE WOONTYPEN

30 tot 45 jaar
Getrouwd/samenwonend (twee­ tot vierpersoonshuishouden)
Tot twee kinderen van 0 tot 5 jaar
Middelbare of hoge opleiding
Fulltime baan
Modaal tot twee keer modaal
Koopwoning (rijtjeswoning)
Woonoppervlakte < 90 m2
Bouwperiode 1900 – 1945
Eén auto
Volksbuurt Kopers zijn sociale mensen. Als ze trouwen en kinderen krijgen, blijven ze ook graag in hun vertrouwde omgeving wonen. Ze kennen de buurt, hebben goede contacten met hun buren en vinden het leuk dat iedereen dicht bij elkaar woont. Alle buurtjes doen hun best om de leefomgeving netjes te houden. De voortuinen liggen er keurig bij of ogen juist gezellig rommelig. Af en toe is er een straatfeest en dat is altijd grote pret voor de kinderen. comfortabele en luxe zaken betreft. Toch zullen ze geen onverstandige beslissingen nemen. Volksbuurt Kopers staan vriendelijk in het leven en vinden het belangrijk om respect voor elkaar te hebben.


[DISPLAY_ULTIMATE_PLUS]

Bij de Modale Gezinnen staat het gezinsleven centraal. Deze gezinnen met minimaal twee kinderen hebben een koopwoning en een middenklasse auto voor de deur. Aankopen doen ze veel online, om zo in het weekend tijd te hebben voor elkaar. Dan gaan ze naar een pretpark of dierentuin of brengen een bezoek aan opa en oma.De woning van de Modale Gezinnen vind je in gezinsrijke gemeenten zoals Almere, Tilburg en Leeuwarden. In de buurt liggen een klein winkelcentrum, een kinderdagverblijf en een school, en er zijn voldoende speeltui­nen. De hoofdkostwinner werkt meestal fulltime. De partner heeft vaak een deeltijdbaan, om het drukke gezinsleven in goede banen te leiden. Als de kinderen wat ouder zijn, worden ze naar voetbal of paardrijles gebracht

Modale Gezinnen gaan meestal met de auto op vakantie. In het voor- en najaar naar een bungalowpark en in de zomer naar bijvoorbeeld Frankrijk of Italië. Thuis staat de televisie vaak afgestemd op RTL4. Of er wordt een tijdschrift gelezen als WIJ Jonge Ouders. Ondanks de hectische tijden genieten de ouders en maken zij er een gezellige periode van. Straks als de kinderen de deur uit zijn komen ze wel weer meer aan zichzelf toe.
Verhuisgeneigdheid
Het is een groep met een lage verhuisgeneigdheid. Als ze al verhuizen, kiezen ze vaak voor een bestaande woning.

Gewenst woonmilieu
De voorkeur van Modale Gezinnen gaat uit naar een tussenwoning in een buitenwijk van stad of dorp. In de buurt hebben ze graag een speeltuin, een supermarkt, een kinderdagverblijf of – als de kinderen wat groter zijn – een school. De mensen in de buurt maken een belangrijk deel uit van hun sociale leven. Ze komen op elkaars verjaardagen, letten op elkaars kinderen en gaan soms zelfs samen op vakantie. Modale gezinnen wonen het liefst tussen ‘ons soort mensen’. Op de energiezuinigheid wordt niet gelet. Er zitten veel doe-het-zelvers in deze groep; meestal vanuit financieel oogpunt. Een kluswoning houdt Modale Gezinnen dus niet tegen.

Woningvoorkeur
Modale Gezinnen zijn typische rijwoningkopers, met een oppervlakte tussen de 100 m2 tot 120 m2. Meestal met kleine voortuin, parkeerplaats voor deur en een achtertuin van ongeveer tien meter diep.
> Voorkeur voor een koopwoning.
> Veel vrije sector-huurders, hoog aandeel dat een maandelijkse huur van € 700 tot € 1000 heeft.
> Koopwoning van € 200.000,- tot € 250.000,-.
> Grote voorkeur voor bestaande bouw.
> Type: rijwoning of hoekwoning.

Voorkeur nieuwbouw
Deze groep heeft een duidelijke voorkeur voor bestaande bouw.

[DISPLAY_ULTIMATE_PLUS]