Voldaan Buitenleven

ALLE WOONTYPEN

45 tot 75 jaar
Getrouwd/samenwonend (vier­ tot zespersoonshuishouden)
Twee of meer kinderen van 6 jaar en ouder
Middelbare of universitaire opleiding
Fulltime baan of soms gepensioneerd
Anderhalf keer modaal of meer dan twee keer modaal
Koopwoning of particuliere huurwoning (vrijstaande woning)
Woonoppervlakte > 135 m2
Bouwperiode voor 1969
Eén auto
Deze hoogopgeleide senioren maakten jaren geleden al de stap naar het buitenleven. Ze zijn druk in de tuin, maken samen lange fietstochten en maken plezier met hun kleinkinderen. Ze kunnen al terugkijken op een goed leven. Deze senioren zorgen altijd voor een harmonieuze sfeer en zekerheid voor het eigen gezin. Ook bekommeren ze zich om anderen.


[DISPLAY_ULTIMATE_PLUS]

De groep Landelijk Leven geniet met volle teugen van het landelijk gebied. Het gaat om al wat oudere gezinnen, waarvan de kinderen vaak al het huis uit zijn. Meestal hebben ze een eigen boerenbedrijf met de woning op het erf.Deze groep geniet van een prachtig uitzicht op de weilanden. De vrijstaande woningen staan in gemeenten als Westerveld, Baarle­Nas­sau of ze zijn te vinden op Terschelling. Het zijn vaak ruime agrarische percelen. Voorzieningen liggen op behoorlijke afstand, net als de snelweg. Maar met vaak twee auto’s voor de deur is dat geen probleem.

Deze groep leeft vrij traditioneel. De man des huizes werkt hard als agrariër en de vrouw zorgt voor het huis en het gezin. Een deel van deze groep is al met pensioen. De groep Landelijk Leven geniet volop van de natuurlijke omgeving. Tuinieren, wandelen of een fietstocht maken. Ook zijn ze maatschappelijk betrokken en doen ze graag goed. Ze zitten vaak in belangengroepen en dan bij voorkeur in een bestuursfunctie. Er wordt veel geschonken aan goede doelen. Het zijn nuchtere mensen. Wat je ziet, is wat je krijgt.
Verhuisgeneigdheid
Deze groep verhuist erg weinig. Ze zijn gewend aan het leven in het landelijke gebied. Daarnaast zijn ze gebonden aan hun sociale netwerk..

Gewenst woonmilieu
Deze mensen houden van ruimte. Van alle groepen is de voorkeur voor een vrijstaande woning onder de groep Landelijk Leven het grootst. Ze wonen graag in het landelijk gebied buiten het dorp. Bij voorkeur zijn de vrijstaande woningen verschillend van architectuur. Ze vinden het niet erg om ver van voorzieningen af te wonen. Ze zijn gewend om voor alles lange afstanden af te leggen. Opvallend is dat ze weinig geven om groen in hun woonomgeving. Maar er zijn dan ook genoeg weilanden en bossen in de buurt.
Woningvoorkeur
> Voorkeur voor een koopwoning.
> Zeer brede prijsrange die sterk afhankelijk is van de plek en het type landelijk gebied.
> Laagste voorkeur voor nieuwbouw.
> Type: vrijstaande woning of vrije kavel.

Voorkeur nieuwbouw
Deze groep heeft een lage voorkeur voor nieuwbouw. De voornaamste reden om een nieuwbouwwoning te betrekken, is de angst om hun eigen huis niet te kunnen verkopen. Als ze toch voor nieuwbouw kiezen, valt de keuze vaak op een vrije kavel.


[DISPLAY_ULTIMATE_PLUS]