Statige Exclusiviteit

ALLE WOONTYPEN

45 jaar en ouder
Getrouwd of samenwonend
Geen kinderen of kinderen ouder dan 20 jaar
Universitaire opleiding
Gepensioneerd
Meer dan twee keer modaal
Koopwoning (vrijstaande woning)
Woonoppervlakte > 135 m2
Bouwperiode voor 1944
Twee auto’s
Statige Exclusiviteit neemt het ervan of zij nou gepensioneerd zijn of nog werkzaam. Deze groep heeft er al aardig wat jaren op zitten in het bedrijfsleven en vindt het belangrijk om ook van de vrijheid te genieten. Toch blijven ze altijd bij het werk betrokken. Helemaal loslaten lukt nog niet.


[DISPLAY_ULTIMATE_PLUS]

Mensen in de Elitaire Topklasse staan bovenaan de sociale ladder en daar zijn ze zich goed van bewust. Het geld zit soms al jaren in de familie, maar vaak hebben ze er zelf ook hard voor gewerkt. Deze groep geniet van het goede leven en gaat regelmatig uit eten, op een verre vakantie of bezoekt een klassiek concert.De ruime vooroorlogse woning van deze groep staat op een groot groen perceel in gemeenten als Bloemendaal, Wassenaar en Blaricum. Een deel van deze groep heeft de voorkeur voor een ruim stadsapparte­ment in bijvoorbeeld Amsterdam of Den Haag. Binnenshuis is veel kunst te vinden. De televisie staat niet veel aan. Wel klinkt er vaak klassie­ke muziek op de achtergrond. In de koeling staat altijd wel een fles champagne koud.

Elitaire Topklasse is regelmatig op de golfbaan te vinden. Ook ontspant deze groep door een stukje te gaan varen op de eigen boot. Een deel van deze mensen heeft nog thuiswonende kinderen die ze stimuleren om zich breed te ontwikkelen. Er wordt relatief veel geld uitgegeven aan verzorging en boodschappen. Er wordt regelmatig gereisd, denk aan een skivakantie of een safari in Zuid-Afrika. Toch is het besef er dat het hier niet om draait. Ze hopen dan ook tevreden terug te kunnen kijken.
Verhuisgeneigdheid
Mensen in de Elitaire Topklasse hebben een lage verhuisgeneigdheid. Wel bezitten ze relatief vaak meerdere woningen in binnen- en buitenland. Soms voor eigen gebruik, soms als beleggingsproduct. Deze groep heeft het vermogen om bijvoorbeeld in een grote stad er een appartement bij te kopen. Of een recreatiewoning in het buitengebied. Hun aankoopgedrag is niet meer gebonden aan verhuisgedrag.

Gewenst woonmilieu
Het verhuisgedrag is moeilijk te voorspellen. Ze wonen zowel zeer centrumstedelijk als zeer landelijk. In elk woonmilieu kiezen ze de mooiste plekken. In deze groep zitten zowel lovers als haters van zelfbouw. Er is een uitgesproken voorkeur voor diverse typen architectuur. Hun woning moet uniek zijn. Cultuur is erg belangrijk voor deze groep. Ze hechten relatief weinig waarde aan alle andere voor­zieningen. Dat komt omdat ze gewend zijn te wonen in wijken waar toch alles op orde is.

Woningvoorkeur
In de meeste gevallen koopt deze groep een penthouse of vrijstaande woning.
> Voorkeur voor een koopwoning.
> Zeer dure koopwoningen van meer dan € 700.000,-.
> Voorkeur voor nieuwbouw.
> Type: vrijstaande woningen, penthouses of meerlaagse appartementen.
Voorkeur nieuwbouw
Mensen in Elitaire Topklasse overwegen nieuwbouw als die op een bijzondere plek komt. Meestal gaat het om binnen­ stedelijke appartementen of nieuwbouw op vrije kavels. Ze willen exclusiviteit. Deze groep heeft de hoogste voorkeur voor zeer kleinschalige nieuwbouwprojecten. Het is opvallend genoeg ook een groep die uit prijsoverweging voor nieuwbouw kiest, omdat nieuwbouw goedkoper is dan bestaande bouw. Dat heeft veel te maken met de zeer hoge prijzen voor bestaande bouw op unieke plekken in Nederland. Ook inbraakveiligheid, comfort en hoge bouwkwaliteit zijn belangrijke redenen om voor nieuwbouw te kiezen.


[DISPLAY_ULTIMATE_PLUS]