Samen Oud

ALLE WOONTYPEN

65 jaar en ouder
Getrouwd
Geen of volwassen kinderen
Lage opleiding
Gepensioneerd
Beneden modaal inkomen
Sociale huur (rijtjeswoning)
Woonoppervlakte 90 – 135 m2
Bouwperiode voor 1945 – 1990
Eén auto
Deze mensen worden het liefst samen honderd. Ze zijn minimaal 65 jaar en honkvast. Ze wonen al jaren in hun huidige woning en hebben daar ook hun kinderen laten opgroeien. Ze proberen samen zo actief mogelijk te blijven. De vrouw doet vaak aan een sport als gymnastiek en samen houden ze van mooie fietstochten maken. Vaak wordt voor een elektrische fiets gekozen. Ook genieten ze van hun kleinkinderen. Op vakantie gaat Samen Oud nauwelijks. Thuis is alles wat ze nodig hebben en bovendien hebben ze er de middelen niet voor. Om zo lang mogelijk zelfstandig in hun vertrouwde woning te blijven wonen, is het belangrijk om gezond van lichaam en geest te blijven. Samen Oud weet dat het geluk uit de kleine dingen van het leven komt.


[DISPLAY_ULTIMATE_PLUS]

Deze groep heeft een eenvoudig bestaan. Deze mensen zijn gepensioneerd, wonen in een klein appartement of rijtjeswoning en hebben een beneden modaal inkomen. Ze zijn gewend om de eindjes aan elkaar te knopen en zijn snel tevreden.Vergrijsde Eenvoud woont in gemeenten als Rijswijk, Appingedam en Vlaardingen. De buurt heeft een functionele wijkopzet met voldoende woonruimte en een mix aan nationaliteiten (zowel westers als niet-westers). Op loopafstand is een kleinschalig dorpscentrum voor de dagelijkse boodschappen en sociale praatjes. Daar bezoekt deze groep de apotheek of de bakker en is ze even onder de mensen.

Mensen uit Vergrijsde Eenvoud vullen hun dagen met eenvoudige zaken. Boodschappen doen, het eten voorbereiden, een puzzeltje maken. En er wordt veel televisie gekeken. Af en toe komen de kleinkinderen langs. Voor deze mensen is de wereld enorm veranderd. Toch hebben ze nooit enorme ambities gehad. Ze verdiepen zich niet vaak in zaken als internet en mobiele telefoons. Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg.
Verhuisgeneigdheid
Het is een groep die niet meer wil verhuizen. Als deze men- sen verhuizen, is dat omdat ze moeten als ze bijvoorbeeld om gezondheidsredenen niet meer in hun woning kunnen blijven wonen. Ze verhuizen dan veelal naar een gelijkvloers appar- tement. Sommigen gaan wonen in een aanleunwoning of verzorgingshuis.

Gewenst woonmilieu
Deze groep wil dicht bij een winkelcentrum wonen. Het liefst op loopafstand. Boodschappen doen is voor velen het dagelijkse uitje en een vorm van sociaal contact.
Woningvoorkeur
Deze groep verhuist vrijwel altijd naar een gelijkvloerse huurwoning. Meestal is dat een appartement met lift. Maar het kan ook een patiowoning zijn.
> Voorkeur voor een huurwoning.
> Sociale huur- en vrijesectorhuurwoning tot € 800,- per maand.
> Voorkeur voor bestaande gerenoveerde woning of nieuwbouwwoning.
> Type: appartement met een lift.

Voorkeur nieuwbouw
Het is een groep die graag in nieuwbouw woont, het liefst bij of boven een winkelcentrum. Vaak is nieuwbouw te duur voor deze groep. Betaalbaarheid van nieuwbouwwoningen is de voornaamste reden dat ze niet voor nieuwbouw kiezen.


[DISPLAY_ULTIMATE_PLUS]