Rijke Rijtjes

ALLE WOONTYPEN

45 tot 65 jaar
Getrouwd/samenwonend (twee­ tot vierpersoonshuishouden)
Geen tot twee kinderen van 6 jaar en ouder
Hoge of universitaire opleiding
Fulltime baan
Meer dan twee keer modaal
Koopwoning(hoek­ of tussenwoning)
Woonoppervlakte > 135 m2
Bouwperiode 1900 – 1944 of 1990 – 2005
Eén of twee auto’s
Deze mensen wonen in ruime en prijzige rijtjeshuizen, in mooie en soms lommerrijke lanen in gemeenten in de Randstad. Dicht bij alle voorzieningen en ook dicht bij hun werk. Rijke Rijtjes gaan graag op vakantie naar landen als de Verenigde Staten en Canada. Maar ook binnen Europa hebben ze zo hun zomer- en winterbestemmingen. Deze groep heeft veel interesse in personal finance en beleggingen om hun middelen te vergroten. Mensen in deze groep hebben het prima voor elkaar. Ze hebben veel (financiële) vrijheid, hebben een open visie op de wereld en bezitten het nodige intellect. Soms hebben ze een zeer zakelijke functie, soms juist een creatiever beroep. Dit brengt een volwassen begrip van het leven met zich mee. Ze zijn onafhankelijk en genieten van hun keuzevrijheid.


[DISPLAY_ULTIMATE_PLUS]

De gezinnen met een Gouden Rand hebben het financieel goed voor elkaar. Het zijn intellectuele mensen die hun kennis en kunde graag inzetten voor een beter leven voor zichzelf en anderen. Ze genieten van het leven, al werken ze hard. Alleen zo kom je ergens.Deze gezinnen wonen in een grote vrijstaande woning of twee-on- der-een-kapwoning in gemeenten als Rozendaal, Bunnik en Laren. Er zijn gemiddeld twee kinderen meestal vanaf 6 jaar. In sommige gevallen zijn de kinderen de deur al uit. Voor de deur staan twee auto’s. De dagelijkse boodschappen worden in de buurt gedaan. Ook de school ligt dichtbij.

Deze doelgroep heeft een leven waarin geld een grote rol speelt. Ze zijn regelmatig op de golfbaan te vinden, gaan vaak uit eten en ze gaan graag buiten Europa op vakantie. Thuis heeft iedereen een eigen tablet. Via het internet worden de boodschappen besteld, maar ook vakanties geboekt. De ouders werken meestal hard en fulltime als leidinggevende of ze hebben een eigen bedrijf. Er wordt veel geschonken aan goede doelen. Het leven heeft voor deze doelgroep een gouden randje. Ze zijn zich er goed van bewust dat je die zelf creëert.
Verhuisgeneigdheid
Deze groep heeft een lage verhuisgeneigdheid. Ze verhuizen meestal pas als één of meerdere kinderen het huis uit zijn. Deze groep verkast bijvoorbeeld naar een luxe appartement of penthouse wanneer ze een nieuwe levens fase ingaan.

Gewenst woonmilieu
De groep Gouden Rand wil wonen in een aantrekkelijke wijk in de stad of een dorp dicht bij de stad. Sommigen kiezen voor een appartement in een centrumstedelijk of centrumdorps woonmilieu. Anderen wonen liever in een vrijstaande woning in een villawijk. Ook bouwen op een vrije kavel spreekt deze groep aan.

Woningvoorkeur
De voorkeur voor het type woning verschilt binnen de groep Gouden Rand. Dat is ofwel een vrijstaande woning ofwel een appartement.
> Voorkeur voor een koopwoning.
> Middeldure en dure koopwoningen tot € 600.000,-. Huurprijs meer dan € 1.000,- per maand.
> Voorkeur voor nieuwbouw.
> Type: vrijstaande woning of luxe appartement of penthouse.
Voorkeur nieuwbouw
De groep Gouden Rand heeft een voorkeur voor nieuwbouw. Dit is vanwege het comfort, de hoge kwaliteit en de lage onderhoudskosten. Ook de prijs-kwaliteitverhouding spreekt ze aan. De reden om niet voor nieuwbouw te kiezen, is dat ze eerst hun eigen woning moeten verkopen. En ze willen graag weten wie hun buren worden. Opmerkelijk is dat een deel juist weer wel gaat voor het zelf ontwerpen van een woning.


[DISPLAY_ULTIMATE_PLUS]