Randstedelijke Pubergezinnen

ALLE WOONTYPEN

40 tot 55 jaar
Getrouwd/samenwonend (drie­ tot vijfpersoonshuishouden)
Twee of drie kinderen vanaf 13 jaar
Middelbare of hoge opleiding
Fulltime baan
Twee keer modaal of meer
Koopwoning (hoek­ of tussenwoning)
Woonoppervlakte 90 – 135 m2
Bouwperiode 1990 – 1999
Eén of twee auto’s
Het zijn echte pubers, de kinderen van de Randstedelijke Pubergezinnen. Ze lezen (nog altijd) de Tina of Donald Duck, spelen veel games en eten graag wekelijks frietjes. De ouders houden zich bezig met werk, huishouden en alle beslommeringen die daarbij komen. Ze wonen niet midden in het centrum, maar in randsteden en dicht bij de school van de kinderen.


[DISPLAY_ULTIMATE_PLUS]

Het is schipperen tussen werk en privéleven voor de groep Kind en Carrière. De carrière komt zeker niet op de laatste plaats. Zo verzekeren ze zichzelf van voldoende inkomen om zich een prettig leven te kunnen veroorloven. Maar zekerheid voor het gezin is minstens zo belangrijk. Daarom is er een goede balans tussen werk en quality time met elkaar.De woning van deze ambitieuze ouders is na 1990 gebouwd en ligt in een ruim opgezette wijk. Deze wijken zijn te vinden in gemeenten zoals Houten, Barendrecht en Albrandswaard. Een lagere of middelbare school ligt om de hoek, maar voor een winkelcentrum moet deze groep wat verder rijden. Dat is niet erg, er staan toch vaak twee auto’s voor de deur.

Deze gezinnen proberen twee keer per jaar op vakantie te gaan. In de zomer met de caravan of tent. En in de winter op wintersport. Deze groep heeft een zwak voor luxegoederen. Ze dromen van een nieuwe inbouwkeuken of die prachtige zonwering. Meestal komt die er ook, maar daar wordt wel eerst voor gespaard.
Verhuisgeneigdheid
Het is een groep met een hoge verhuisgeneigdheid. Ze wonen in een leuke buurt waar de kinderen ook op school zitten. Toch zoeken ze altijd naar de mogelijkheden om een stap te zetten in hun wooncarrière. Soms verhuist een deel van de groep ook als gevolg van een echtscheiding.

Gewenst woonmilieu
De groep Gezin en Carrière is statusgevoelig en dat vertaalt zich ook in het gewenste woonmilieu. De voorkeur gaat uit naar een mooie woning in een buitenwijk, dorp bij de stad of dorp ver van de stad. Jaren ’30­woningen vinden ze erg mooi. Deze groep houdt van wijken die in samenhang zijn ontwikkeld. Diverse architectuur spreekt ze niet aan. Ook vindt deze groep het belangrijk dat de buurt alleen koopwoningen kent. De stedenbouwkundige opzet heeft bij voorkeur een dorps karakter. Dat wil zeggen met veel parkjes, pleintjes en groen. Winkels in de nabije omgeving vinden ze minder belangrijk. Vaak werken beide ouders van het gezin en zodoende komen ze altijd wel een supermarkt tegen. Autobereikbaarheid staat bovenaan het verlanglijstje; net als voldoende parkeerruimte.

Woningvoorkeur
Modale Gezinnen zijn typische rijwoningkopers, met een oppervlakte tussen de 100 m2 tot 120 m2. Meestal met kleine voortuin, parkeerplaats voor deur en een achtertuin van ongeveer tien meter diep.
> Voorkeur voor een koopwoning of vrije kavel.
> Er wonen veel thuiswonende studenten op deze adressen. Die zoeken een studentenwoning met een huurprijs tot € 500,- per maand.
> Koopwoning van € 200.000,- tot € 600.000,-.
> Type: chique rijwoning in een goede buurt of een vrijstaande woning.

Voorkeur nieuwbouw
De groep Gezin en Carrière heeft een zeer grote voorkeur voor nieuwbouw. Als grootste minpunt van nieuwbouw locaties wordt de grootschalige opzet van de buurten genoemd. Deze groep herkent kwaliteit. Klussen vinden deze mensen echter niet erg, het is ook een zelfbouwdoel­ groep. Ook kopen zij graag een vrije kavel. Mede om die reden zijn ze betrokken bij het ontwerp van de woning en de wijk.

[DISPLAY_ULTIMATE_PLUS]