Provinciale Ruimtegenieters

ALLE WOONTYPEN

45 tot 60 jaar
Getrouwd/samenwonend (vijfpersoonshuishouden)
Drie of meer kinderen van 6 jaar en ouder
Middelbare opleiding
Fulltime baan
Modaal tot twee keer modaal inkomen
Koopwoning (vrijstaande woning)
Woonoppervlakte > 135 m2
Bouwperiode 1900 – 1944
Eén of twee auto’s
Provinciale Ruimtegenieters kiezen er bewust voor niet midden in de Randstad te gaan wonen. Hier in de provincie vinden ze hun betaalbare vrijstaande woning met alle noodzakelijke voorzieningen op een steenworp afstand. Rust en ruimte vinden ze in bijvoorbeeld het Groningse Bellingwedde of Loppersum.


[DISPLAY_ULTIMATE_PLUS] 

De gezinnen van Vrijheid en Ruimte hebben het prima voor elkaar. De kinderen zijn uit de luiers, ze wonen in landelijke gemeenten en ze bezitten een ruime woning. De kinderen kunnen heerlijk buitenspelen en er is voldoende ruimte in en om het huis om bij- voorbeeld te klussen of aan de motor te sleutelen.De woningen van deze groep staan in dorpen met zo’n 10.000 inwoners met vooral autochtone inwoners. De woningen zijn vaak van voor de Tweede Wereldoorlog of juist van vrij recente datum. Er is veel ruimte voor een speeltoestel, trampoline en huisdieren. De basisbehoeften vinden ze in het dorpscentrum, maar voor een groot winkelcentrum moet vaak een wat grotere afstand worden afgelegd. Ook voor een middelbare school moeten de kinderen vaak een flink stuk fietsen.

Deze gezinnen gaan er af en toe tussenuit, bijvoorbeeld een dagje naar een dierentuin of pretpark. De ouders zijn regelmatig bij een sportwedstrijd van de kinderen te vinden. Er is voldoende te besteden, maar deze behoudende gezinnen denken wel goed na over een nieuwe aanschaf. Dit is dan bijvoorbeeld een stationwagen of nieuwe badkamer. Een stabiele basis voor het gezin is het uitgangspunt voor al hun keuzes.
Verhuisgeneigdheid
Het is een groep met een zeer lage verhuisgeneigdheid. Ze wonen goed en blijven daar het liefst tot zeer hoge leeftijd. Als ze verhuizen is het naar een betere woning in hetzelfde dorp.

Gewenst woonmilieu
De groep Ruimte en Vrijheid wil ruim wonen in dorpen en het landelijk gebied. Qua architectuur zijn ze een voorstander van veel diversiteit. Ze hebben daarbij overwegend een traditionele smaak en hechten waarde aan groen in de omgeving. Deze doelgroep geeft het minst van alle doelgroepen om bereikbaarheid met openbaar vervoer. Ze doen alles met de auto. De nabijheid van voorzieningen is daar­ om niet heel belangrijk. Ze zijn er aan gewend dat alles op afstand ligt.

Woningvoorkeur
Deze groep wil en kan ruim wonen. In hun dorp staan meestal rijwoningen en vrijstaande woningen.
> Voorkeur voor een koopwoning.
> Middeldure tot dure koopwoningen tot € 450.000,-.
> Voorkeur voor bestaande bouw.
> Type: een vrijstaande woning.
Voorkeur nieuwbouw
Deze groep heeft geen voorkeur voor nieuwbouw. Ze zien op tegen het gedoe van een kaal opgeleverde woning. Deze groep zou wellicht de doelgroep zijn om een compleet ingerichte woning aan te bieden. Als ze voor nieuwbouw kiezen is dat vooral vanwege het weinige onderhoud. Dit moet dan wel een vrijstaande woning zijn. Opvallend is dat deze groep graag zelf een woning zou willen ontwerpen. Daarbij wordt – vanwege de voorkeur voor retroarchitectuur – vaker gekozen voor een cataloguswoning dan voor een woning die ze samen met een architect ontwerpen.


[DISPLAY_ULTIMATE_PLUS]