Oudere Appartementgenieters

ALLE WOONTYPEN

65 jaar en ouder
Getrouwd of samenwonend
Geen of volwassen kinderen
Middelbare of hoge opleiding
Gepensioneerd
Twee keer modaal
Koopwoning (appartement)
Woonoppervlakte 90 – 135 m2
Bouwperiode na 1990
Eén auto
Deze mensen hebben hun huis met tuin een aantal jaar geleden verkocht en intrek genomen in een comfortabel appartement. Het was vanwege het onderhoud en de trappen gewoon niet meer handig. Een beslissing waarvan ze geen moment spijt hebben gehad. Ze behoren tot de hoogste sociale klasse. Er is een bovenmatige interesse in beleggen in obligaties, groene en duurzame fondsen en effecten. In de zomer genieten ze van de zon op het strand in Frankrijk of Spanje. Ook overwinteren ze graag op de Canarische Eilanden of maken een verre reis. Naast vakanties besteden ze hun tijd graag aan het bezoeken van een museum of een antiekmarkt. Het leven is goed voor Oudere Appartementgenieters. De tijd van hard werken is voorbij, maar dat betekent niet dat ze hun intellect verwaarlozen. Ze houden nog steeds van een goed gesprek. Ze kunnen oprecht genieten van alles wat hen nog rest.


[DISPLAY_ULTIMATE_PLUS]

Welverdiend Genieten is een actieve groep mensen. De kinderen zijn de deur uit en ze zijn meestal al gepensioneerd. Financieel hebben ze het goed voor elkaar, waardoor er ook de middelen zijn om het er van te nemen. Een lange fietstocht, op de kleinkinderen passen, deze groep heeft alle tijd.De groep Welverdiend Genieten woont vaak al lang in de huidige koopwoning. Een deel is onlangs verhuisd naar een appartement. Deze groep kom je tegen in gemeenten als Bunnik, Landsmeer en Castricum. In de buurt is een middelgroot winkelcentrum waar alles te koop is. Er worden veel tijdschriften en dagbladen gelezen. Verder vermaken ze zich uitstekend met een puzzel, koffiedrinken of het bezoeken van een klassiek concert.

Mensen in deze groep hebben lang uitgekeken naar het moment dat ze met de pensioen konden gaan. Ze zijn van een zorgzame en betrokken generatie die altijd hard heeft gewerkt. Ze hebben een hoge opleiding genoten en waren werkzaam als bijvoorbeeld ingenieur of manager. Nu is het tijd om te genieten. En dat doen ze met volle teugen. Ze gaan regelma- tig met de caravan of vouwwagen op vakantie. Of met het vliegtuig naar Spanje of Turkije. Ook geniet deze groep enorm van de kleinkinderen.
Verhuisgeneigdheid
Deze groep woont nog vaak in de woning waar de kinderen zijn opgegroeid. Nu die het huis uit zijn, denken deze mensen na over verhuizen. Hun ruime woning hebben ze eigenlijk niet meer nodig. Toch verhuizen ze in de praktijk meestal niet. Wel vinden ze het leuk om over een mogelijke verhuizing te fantaseren. Ze gaan bijvoorbeeld graag naar verkoop events of open dagen.

Gewenst woonmilieu
Welverdiend Genieten verhuist het liefst naar een woning in de buurt. Soms verhuizen ze verder omdat ze dichter bij hun (klein)kinderen willen wonen. Ze zijn gevoelig voor attractieve, centrumstedelijke en centrumdorpse woonmilieus. Niet zozeer vanwege de nabijheid van de supermarkt, maar meer omdat het aansluit bij hun (gepensioneerde) levenswijze.
Woningvoorkeur
Deze groep overweegt zowel een koop- als huurwoning. > Middelduur en dure koopwoning.
> Sociale huur- en vrijesectorhuurwoning tot € 800,- per maand.
> Voorkeur voor nieuwbouw.
> Type: grondgebonden woning of appartement.

Voorkeur nieuwbouw
Als mensen in deze groep voor nieuwbouw kiezien, is dat vanwege het weinige onderhoud dat nodig is. Andere redenen zijn veel comfort en lage maandkosten. Inbraak- veiligheid scoort tot slot ook erg hoog als reden.


[DISPLAY_ULTIMATE_PLUS]