Kleurrijke Beginners

ALLE WOONTYPEN

25 tot 45 jaar
Getrouwd, samenwonend of alleenstaand
Geen kinderen of één kind tot 5 jaar
Lage tot middelbare opleiding
Werkloos
Beneden modaal
Koopwoning (rijtjeswoning)
Woonoppervlakte < 90 m2
Bouwperiode 1900 – 1995
Geen auto
De hoofdkostwinners van de Kleurrijke Beginners hebben soms geen baan en/of zijn soms arbeidsongeschikt. Deze groep zou graag meer kansen in het leven willen hebben. Sommigen laten de moed zakken, anderen blijven knokken voor een beter bestaan. Een deel van de Kleurrijke Beginners is werkloos en daardoor veel thuis. Ze kijken dan televisie, gaan af en toe op visite bij familie of bezoeken winkels in de buurt. Uiterlijke verzorging is erg belangrijk voor deze groep. Ze kopen verzorgingsproducten en hebben een bovenmatige interesse in bijvoorbeeld sieraden, horloges en accessoires. Op vakantie gaan ze hooguit één keer per jaar en dan meestal naar familie en/of kennissen. Voor vertier bezoeken de Kleurrijke Beginners af en toe de dierentuin of het pretpark.


[DISPLAY_ULTIMATE_PLUS]

Stedelijke Balanceerders wonen in een huur appartement midden in de stad. Deze groep is meestal van Turkse, Marokkaanse, Antilliaanse of Surinaamse afkomst. Materiële zaken zijn niet het meest belangrijk voor deze doelgroep. De belangrijkste wensen zijn een gelukkig gezin en een iets grotere woning.



Stedelijke Balanceerders wonen alleen of eventueel samen met partner en jong kind in een multiculturele wijk in grote steden als Den Haag, Rotterdam, of Amsterdam. Hun appartement is klein en ligt vaak boven een belwinkel of toko. Sommige Stedelijke Balanceerders wonen iets ruimer in een kleine tussenwoning.

In hun vrije tijd onderhoudt deze groep goede contacten met buren en familie. Respect, beleefdheid en gehoorzaamheid krijgen Stedelijke Balanceerders dan ook van jongs af aan mee. Als ze geen bezoek hebben, kijken ze er online naar films of naar een commerciële zender op televisie. Ook zijn ze regelmatig in de stad te vinden bij winkels als Van Haren en de Media Markt. Ze hebben niet veel geld te besteden, dus boodschappen worden gedaan bij de goedkopere supermarkt. Als deze groep op vakantie gaat, is dat vaak om een bezoek te brengen aan familie in bijvoorbeeld Turkije of Marokko. Het leven is niet altijd even makkelijk of spannend, maar deze groep is wel gelukkig.
Verhuisgeneigdheid
Deze groep zou graag binnen vijf jaar willen verhuizen. De verhuisgeneigdheid is daarmee groot.

Gewenst woonmilieu
Deze groep wil het liefst in de stad wonen, in de wijken rondom het centrum. Een dorps woonmilieu spreekt Stedelijke Balanceerders zeker niet aan. Wonen doen ze in divers samengestelde buurten met een mengeling van appartementen en grondgebonden woningen. Een mix van koop en huur heeft hun voorkeur. Het is een groep met een functionele smaak. Buurten moeten rechte straten hebben en woningen platte daken. Opvallend is dat deze groep zeer uitgesproken is tegen water in de buurt. Deze groep heeft liever veel privéruimte bij het huis (besloten tuin of dakterras) dan veel openbare ruimte. Stedelijke Balanceerders wonen graag in een buurt met mogelijkheden voor kantoren en winkels, omdat ze ondernemerschap belangrijk vinden. Ook een kinderrijke buurt en voorzieningen gericht op kinderen (kinderopvang, speeltuin en scholen) staan hoog op het verlanglijstje. Daarnaast vinden ze de nabijheid van een apotheek en gezondheids­ centrum belangrijk. Bereikbaarheid met de auto vinden Stedelijke Balanceerders niet van belang, bereikbaarheid met openbaar vervoer echter wel.

Woningvoorkeur
Stedelijke Balanceerders hebben een uitgesproken voorkeur voor platte daken. Van Oudhollandse retro architectuur worden ze minder enthousiast en schuine daken vinden ze niet efficiënt.
> De meeste Stedelijke Balanceerders wensen een koopwoning.
> Huurprijs € 500,- tot € 700,- per maand.
> Goedkope koopwoning.
> Uitgesproken voorkeur voor nieuwbouw.
> Appartement of tussenwoning.

Voorkeur nieuwbouw
Mensen in deze groep hebben een uitgesproken voorkeur voor een nieuwbouwwoning. Ze kiezen voor nieuwbouw vanwege de lagere kosten, minder onderhoud en minder energielasten. Ook de betere inbraakveiligheid is een belangrijk motief. Ze willen ook nieuwbouw, omdat ze graag in een nieuwe buurt wonen. Ze hopen daar betere omstandigheden te vinden dan in de wijken waar ze vandaan komen.


[DISPLAY_ULTIMATE_PLUS]