Jonge Gezinsdynamiek

ALLE WOONTYPEN

25 tot 45 jaar
Getrouwd/samenwonend (drie­ tot vierpersoonshuishouden)
Eén of twee kinderen van 0 tot 12 jaar
Middelbare opleiding
Fulltime baan
Modaal tot twee keer modaal
Koopwoning (hoek­ of tussenwoning)
Woonoppervlakte 90 – 135 m2
Bouwperiode 1970 – 1989
Eén soms twee auto’s
Het segment Jonge Gezinsdynamiek bestaat uit jonge gezinnen in de opbouwfase. De kinderen zijn jonger dan twaalf jaar en dat betekent dat veel van deze gezinnen nog in hun ‘tropenjaren’ zitten. De komende jaren bestaan vooral uit het meer zelfredzaam maken van de kinderen en het opbouwen van een goed functionerend gezin. Hier hebben ze gelukkig alle mogelijkheden toe: ze wonen in redelijk rustige wijken en hebben de middelen voor een auto en andere voorzieningen. Normen en waarden zijn voor deze groep belangrijk. Ze willen hun kinderen bijbrengen dat je hard moet werken en dat iedereen zijn steentje moet bijdragen. De hoofdkostwinner werkt fulltime, de partner eventueel parttime.


[DISPLAY_ULTIMATE_PLUS]

Bij de Modale Gezinnen staat het gezinsleven centraal. Deze gezinnen met minimaal twee kinderen hebben een koopwoning en een middenklasse auto voor de deur. Aankopen doen ze veel online, om zo in het weekend tijd te hebben voor elkaar. Dan gaan ze naar een pretpark of dierentuin of brengen een bezoek aan opa en oma.



De woning van de Modale Gezinnen vind je in gezinsrijke gemeenten zoals Almere, Tilburg en Leeuwarden. In de buurt liggen een klein winkelcentrum, een kinderdagverblijf en een school, en er zijn voldoende speeltui­nen. De hoofdkostwinner werkt meestal fulltime. De partner heeft vaak een deeltijdbaan, om het drukke gezinsleven in goede banen te leiden. Als de kinderen wat ouder zijn, worden ze naar voetbal of paardrijles gebracht

Modale Gezinnen gaan meestal met de auto op vakantie. In het voor- en najaar naar een bungalowpark en in de zomer naar bijvoorbeeld Frankrijk of Italië. Thuis staat de televisie vaak afgestemd op RTL4. Of er wordt een tijdschrift gelezen als WIJ Jonge Ouders. Ondanks de hectische tijden genieten de ouders en maken zij er een gezellige periode van. Straks als de kinderen de deur uit zijn komen ze wel weer meer aan zichzelf toe.
Verhuisgeneigdheid
Het is een groep met een lage verhuisgeneigdheid. Als ze al verhuizen, kiezen ze vaak voor een bestaande woning.

Gewenst woonmilieu
De voorkeur van Modale Gezinnen gaat uit naar een tussenwoning in een buitenwijk van stad of dorp. In de buurt hebben ze graag een speeltuin, een supermarkt, een kinderdagverblijf of – als de kinderen wat groter zijn – een school. De mensen in de buurt maken een belangrijk deel uit van hun sociale leven. Ze komen op elkaars verjaardagen, letten op elkaars kinderen en gaan soms zelfs samen op vakantie. Modale gezinnen wonen het liefst tussen ‘ons soort mensen’. Op de energiezuinigheid wordt niet gelet. Er zitten veel doe-het-zelvers in deze groep; meestal vanuit financieel oogpunt. Een kluswoning houdt Modale Gezinnen dus niet tegen.

Woningvoorkeur
Modale Gezinnen zijn typische rijwoningkopers, met een oppervlakte tussen de 100 m2 tot 120 m2. Meestal met kleine voortuin, parkeerplaats voor deur en een achtertuin van ongeveer tien meter diep.
> Voorkeur voor een koopwoning.
> Veel vrije sector-huurders, hoog aandeel dat een maandelijkse huur van € 700 tot € 1000 heeft.
> Koopwoning van € 200.000,- tot € 250.000,-.
> Grote voorkeur voor bestaande bouw.
> Type: rijwoning of hoekwoning.

Voorkeur nieuwbouw
Deze groep heeft een duidelijke voorkeur voor bestaande bouw.

[DISPLAY_ULTIMATE_PLUS]