Gepensioneerde Alleenstaanden

ALLE WOONTYPEN

65 jaar en ouder
Alleenstaand
Geen of volwassen kinderen
Lage opleiding
Gepensioneerd
Beneden modaal inkomen
Sociale huur (appartement)
Woonoppervlakte < 90 m2
Bouwperiode 1945 tot heden
Eén auto
Gepensioneerde Alleenstaanden zijn op zichzelf aangewezen. En ook al is het inkomen beneden modaal, deze groep heeft het toch goed. Ze vinden vertier in lezen, televisie kijken en met de loterij meespelen. Vaak is er gezelschap van een huisdier. Buitenshuis doen ze de boodschappen, bezoeken de kerk of gaan naar een beurs voor senioren over bijvoorbeeld reizen. De kinderen en kleinkinderen komen af en toe op bezoek. Gepensioneerde Alleenstaanden zijn goed verzekerd om ieder risico uit te sluiten. Mensen in deze groep vinden het erg belangrijk om contact te blijven houden met de wereld om hen heen. Anders lopen ze het risico te vereenzamen en dat willen ze koste wat kost voorkomen. Ze blijven het liefst zo lang mogelijk zelfstandig wonen.


[DISPLAY_ULTIMATE_PLUS]

Deze groep heeft een eenvoudig bestaan. Deze mensen zijn gepensioneerd, wonen in een klein appartement of rijtjeswoning en hebben een beneden modaal inkomen. Ze zijn gewend om de eindjes aan elkaar te knopen en zijn snel tevreden.Vergrijsde Eenvoud woont in gemeenten als Rijswijk, Appingedam en Vlaardingen. De buurt heeft een functionele wijkopzet met voldoende woonruimte en een mix aan nationaliteiten (zowel westers als niet-westers). Op loopafstand is een kleinschalig dorpscentrum voor de dagelijkse boodschappen en sociale praatjes. Daar bezoekt deze groep de apotheek of de bakker en is ze even onder de mensen.

Mensen uit Vergrijsde Eenvoud vullen hun dagen met eenvoudige zaken. Boodschappen doen, het eten voorbereiden, een puzzeltje maken. En er wordt veel televisie gekeken. Af en toe komen de kleinkinderen langs. Voor deze mensen is de wereld enorm veranderd. Toch hebben ze nooit enorme ambities gehad. Ze verdiepen zich niet vaak in zaken als internet en mobiele telefoons. Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg.
Verhuisgeneigdheid
Het is een groep die niet meer wil verhuizen. Als deze men- sen verhuizen, is dat omdat ze moeten als ze bijvoorbeeld om gezondheidsredenen niet meer in hun woning kunnen blijven wonen. Ze verhuizen dan veelal naar een gelijkvloers appar- tement. Sommigen gaan wonen in een aanleunwoning of verzorgingshuis.

Gewenst woonmilieu
Deze groep wil dicht bij een winkelcentrum wonen. Het liefst op loopafstand. Boodschappen doen is voor velen het dagelijkse uitje en een vorm van sociaal contact.
Woningvoorkeur
Deze groep verhuist vrijwel altijd naar een gelijkvloerse huurwoning. Meestal is dat een appartement met lift. Maar het kan ook een patiowoning zijn.
> Voorkeur voor een huurwoning.
> Sociale huur- en vrijesectorhuurwoning tot € 800,- per maand.
> Voorkeur voor bestaande gerenoveerde woning of nieuwbouwwoning.
> Type: appartement met een lift.

Voorkeur nieuwbouw
Het is een groep die graag in nieuwbouw woont, het liefst bij of boven een winkelcentrum. Vaak is nieuwbouw te duur voor deze groep. Betaalbaarheid van nieuwbouwwoningen is de voornaamste reden dat ze niet voor nieuwbouw kiezen.


[DISPLAY_ULTIMATE_PLUS]