Forensen Families

ALLE WOONTYPEN

35 tot 55 jaar
Getrouwd/samenwonend (twee­ tot vijfpersoonshuishouden)
Eén tot drie kinderen van 0 tot 12 jaar
Middelbare of hoge opleiding
Fulltime baan
Modaal tot twee keer modaal inkomen
Koopwoning (hoek­ of tussenwoning)
Woonoppervlakte 90 – 135 m2
Bouwperiode 1990 tot heden
Eén of twee auto’s
Forensen Families pendelen dagelijks op en neer tussen hun woonplaats en werk, waardoor ze flink wat tijd kwijt zijn aan reizen. Dit heeft als voordeel dat ze zich een rijtjeshuis kunnen veroorloven in een gezinsvriendelijke buurt. Hun familierol proberen ze zo goed mogelijk te vervullen. Ze genieten graag van het leven, ook al betekent dit soms dat ze geld uitgeven dat ze niet hebben. Het zijn dan ook echte luxezoekers. Daarom zijn ze ook niet dicht bij hun werk gaan wonen in een kleiner huis, maar kozen ze voor iets meer comfort in de omliggende steden.


[DISPLAY_ULTIMATE_PLUS]

Bij de Modale Gezinnen staat het gezinsleven centraal. Deze gezinnen met minimaal twee kinderen hebben een koopwoning en een middenklasse auto voor de deur. Aankopen doen ze veel online, om zo in het weekend tijd te hebben voor elkaar. Dan gaan ze naar een pretpark of dierentuin of brengen een bezoek aan opa en oma.De woning van de Modale Gezinnen vind je in gezinsrijke gemeenten zoals Almere, Tilburg en Leeuwarden. In de buurt liggen een klein winkelcentrum, een kinderdagverblijf en een school, en er zijn voldoende speeltui­nen. De hoofdkostwinner werkt meestal fulltime. De partner heeft vaak een deeltijdbaan, om het drukke gezinsleven in goede banen te leiden. Als de kinderen wat ouder zijn, worden ze naar voetbal of paardrijles gebracht

Modale Gezinnen gaan meestal met de auto op vakantie. In het voor- en najaar naar een bungalowpark en in de zomer naar bijvoorbeeld Frankrijk of Italië. Thuis staat de televisie vaak afgestemd op RTL4. Of er wordt een tijdschrift gelezen als WIJ Jonge Ouders. Ondanks de hectische tijden genieten de ouders en maken zij er een gezellige periode van. Straks als de kinderen de deur uit zijn komen ze wel weer meer aan zichzelf toe.
Verhuisgeneigdheid
Het is een groep met een lage verhuisgeneigdheid. Als ze al verhuizen, kiezen ze vaak voor een bestaande woning.

Gewenst woonmilieu
De voorkeur van Modale Gezinnen gaat uit naar een tussenwoning in een buitenwijk van stad of dorp. In de buurt hebben ze graag een speeltuin, een supermarkt, een kinderdagverblijf of – als de kinderen wat groter zijn – een school. De mensen in de buurt maken een belangrijk deel uit van hun sociale leven. Ze komen op elkaars verjaardagen, letten op elkaars kinderen en gaan soms zelfs samen op vakantie. Modale gezinnen wonen het liefst tussen ‘ons soort mensen’. Op de energiezuinigheid wordt niet gelet. Er zitten veel doe-het-zelvers in deze groep; meestal vanuit financieel oogpunt. Een kluswoning houdt Modale Gezinnen dus niet tegen.

Woningvoorkeur
Modale Gezinnen zijn typische rijwoningkopers, met een oppervlakte tussen de 100 m2 tot 120 m2. Meestal met kleine voortuin, parkeerplaats voor deur en een achtertuin van ongeveer tien meter diep.
> Voorkeur voor een koopwoning.
> Veel vrije sector-huurders, hoog aandeel dat een maandelijkse huur van € 700 tot € 1000 heeft.
> Koopwoning van € 200.000,- tot € 250.000,-.
> Grote voorkeur voor bestaande bouw.
> Type: rijwoning of hoekwoning.

Voorkeur nieuwbouw
Deze groep heeft een duidelijke voorkeur voor bestaande bouw.

[DISPLAY_ULTIMATE_PLUS]