Comfortabele Stellen

ALLE WOONTYPEN

45 tot 75 jaar
Getrouwd of samenwonend
Geen kinderen of kinderen ouder dan 20 jaar
Hoge of universitaire opleiding
Fulltime baan of gepensioneerd
Twee keer modaal of meer
Koopwoning (twee­onder­een­kapwoning)
Woonoppervlakte > 135 m2
Bouwperiode 1900 – 1944 of 1990 – 2000
Eén auto
Comfortabele Stellen zitten er warmpjes bij. Ze hebben een ruim inkomen en een goed leven samen. Soms zijn er nog thuiswonende kinderen, maar die leiden grotendeels al een zelfstandig leven. Deze groep woont in een ruime twee-onder-een-kapwoning in middelgrote plaatsen, zoals Rozendaal en Bunnik. Ze werken nog of zijn al gepensioneerd. Hun tijd vullen ze met sporten, tuinieren en met de boot varen. Ook beleggen ze graag en lezen hier veel over om op de hoogte te blijven. Comfortabele Stellen hechten veel waarde aan prestaties leveren. Iets wat ze in het verleden ook veelvuldig hebben gedaan. Daar hebben ze nu profijt van. Tegelijkertijd zijn ze ook betrokken bij hun medemens. Ze beseffen dat ze het goed hebben en dat anderen dat geluk minder hebben. Maar ze zijn ook van mening dat je geluk voor een deel zelf moet creëren.


[DISPLAY_ULTIMATE_PLUS]

De gezinnen met een Gouden Rand hebben het financieel goed voor elkaar. Het zijn intellectuele mensen die hun kennis en kunde graag inzetten voor een beter leven voor zichzelf en anderen. Ze genieten van het leven, al werken ze hard. Alleen zo kom je ergens.Deze gezinnen wonen in een grote vrijstaande woning of twee-on- der-een-kapwoning in gemeenten als Rozendaal, Bunnik en Laren. Er zijn gemiddeld twee kinderen meestal vanaf 6 jaar. In sommige gevallen zijn de kinderen de deur al uit. Voor de deur staan twee auto’s. De dagelijkse boodschappen worden in de buurt gedaan. Ook de school ligt dichtbij.

Deze doelgroep heeft een leven waarin geld een grote rol speelt. Ze zijn regelmatig op de golfbaan te vinden, gaan vaak uit eten en ze gaan graag buiten Europa op vakantie. Thuis heeft iedereen een eigen tablet. Via het internet worden de boodschappen besteld, maar ook vakanties geboekt. De ouders werken meestal hard en fulltime als leidinggevende of ze hebben een eigen bedrijf. Er wordt veel geschonken aan goede doelen. Het leven heeft voor deze doelgroep een gouden randje. Ze zijn zich er goed van bewust dat je die zelf creëert.
Verhuisgeneigdheid
Deze groep heeft een lage verhuisgeneigdheid. Ze verhuizen meestal pas als één of meerdere kinderen het huis uit zijn. Deze groep verkast bijvoorbeeld naar een luxe appartement of penthouse wanneer ze een nieuwe levens fase ingaan.

Gewenst woonmilieu
De groep Gouden Rand wil wonen in een aantrekkelijke wijk in de stad of een dorp dicht bij de stad. Sommigen kiezen voor een appartement in een centrumstedelijk of centrumdorps woonmilieu. Anderen wonen liever in een vrijstaande woning in een villawijk. Ook bouwen op een vrije kavel spreekt deze groep aan.

Woningvoorkeur
De voorkeur voor het type woning verschilt binnen de groep Gouden Rand. Dat is ofwel een vrijstaande woning ofwel een appartement.
> Voorkeur voor een koopwoning.
> Middeldure en dure koopwoningen tot € 600.000,-. Huurprijs meer dan € 1.000,- per maand.
> Voorkeur voor nieuwbouw.
> Type: vrijstaande woning of luxe appartement of penthouse.
Voorkeur nieuwbouw
De groep Gouden Rand heeft een voorkeur voor nieuwbouw. Dit is vanwege het comfort, de hoge kwaliteit en de lage onderhoudskosten. Ook de prijs-kwaliteitverhouding spreekt ze aan. De reden om niet voor nieuwbouw te kiezen, is dat ze eerst hun eigen woning moeten verkopen. En ze willen graag weten wie hun buren worden. Opmerkelijk is dat een deel juist weer wel gaat voor het zelf ontwerpen van een woning.


[DISPLAY_ULTIMATE_PLUS]