Binnenstedelijke Singles

ALLE WOONTYPEN

25 tot 40 jaar
Alleenstaand
Geen kinderen
Hoge of universitaire opleiding
Parttime baan en/of (deeltijd) student
Beneden tot anderhalf keer modaal
Particuliere of sociale huurwoning (appartement)
Woonoppervlakte < 90 m2
Bouwperiode voor 1945
Geen auto
Wonen voornamelijk in Amsterdam, zijn student en/of werken parttime. Ze genieten van de multiculturele omgeving.


[DISPLAY_ULTIMATE_PLUS]

Deze hoogopgeleide singles genieten van het vrije stadsleven. Ze zijn ambitieus, maar dat gaat zeker niet ten koste van alles wat het goede leven hen te bieden heeft. Sommigen studeren nog (deeltijd) en anderen zijn volop met hun werk bezig. Een deel heeft al een mooie carrière opgebouwd.Deze singles vind je vooral in de mooie stadsappartementen van zo’n 90 m2 in de grote steden als Amsterdam, Den Haag en Utrecht. Daar liggen alle voorzieningen om de hoek. De bioscoop, het theater, gezellige cafés, restaurants. In hun modern ingerichte appartement komen ze tot rust. In de zomer zijn de stadsparken erg in trek.

Een auto is er niet, maar die is ook niet nodig. De tram of bus stopt immers voor de deur. Shoppen doen ze graag bij winkels als Zara of Mango. De boodschappen worden gedaan bij Albert Heijn en dan wordt er niet op de aanbiedingen gelet. Als deze singles op vakantie gaan kiezen ze voor avontuur of cultuur. Een maand naar Thailand, een weekend Barcelona. Een groot deel van deze groep zou graag op korte termijn gaan samenwonen. De kans is groot dat ze dan verhuizen naar een grotere woning.
Verhuisgeneigdheid
De verhuisgeneigdheid van de groep Goed Stadsleven is groot. Het is een groep die in een dynamische levensfase zit. Sommigen verhuizen omdat ze gaan samenwonen. Anderen denken na over het krijgen van kinderen.

Gewenst woonmilieu
Deze doelgroep woont graag in de vooroorlogse buurten in het centrum van de stad. Als dat niet lukt, gaat de voorkeur naar de hippe wijken er omheen. Daar kiezen ze voor een authentieke woning met veel originele details, die wordt gemixt met hun eigen moderne stijl. Er is een duidelijke voorkeur voor gemengde woonwijken met winkels, horeca en kantoren. Een beetje leven in de brouwerij. Ze wonen graag aan een hofje of plein. Deze groep heeft meestal nog geen kinderen. Mocht er wel al een kindje zijn, dan is deze jonger dan vijf jaar. Een kin­derdagverblijf in de buurt is voor deze groep een must. De rest wil graag wonen in de buurt van centrumstedelijke voorzieningen en uitgaansgelegenheden. Onder deze doelgroep zijn niet veel autobezitters. Goede bereikbaar­heid met het openbaar vervoer staat hoog op het verlanglijstje.

Woningvoorkeur
De woningvoorkeur van de groep Goed Stadsleven is erg breed. In sommige gevallen hebben beiden een goede baan en daardoor een zeer hoge leencapaciteit. Anderen zijn nog alleenstaand of in een eerste functie.
> Voorkeur voor een koopappartement.
> Huurprijs van € 400,- tot € 700,- per maand.
> Koopwoning van € 100.000,- tot € 500.000,-.
> Grote voorkeur voor bestaande bouw.
> Type: appartement.

Voorkeur nieuwbouw
Nieuwbouw spreekt de groep Goede Stadsleven niet aan. Als ze toch voor nieuwbouw kiezen, is dat omdat ze geen bestaande woning kunnen vinden die aan hun eisen voldoet. Hun aversie tegen nieuwbouw heeft te maken met hun kijk op de grootschalige uitleg locaties rondom de grote steden. Toch is het een groep die met kleinschalige aan­trekkelijke projecten te verleiden is. In de grote steden kopen en huren ze relatief vaak in (hoog bouw) appartementen. Deze woontorens moeten wel in of nabij zeer aantrekkelijke woonmilieus liggen en van hoge kwaliteit zijn. En het is een groep die durft te investeren in nieuwbouw (of bestaande bouw) in een opkomende wijk. Ook is deze groep terug te vinden in de betere klein­schalige nieuwbouwwijken aan de rand van de stad. Vaak liggen nieuwbouwprojecten in de buurt van een mooi dorpscentrum, strand of bos.


[DISPLAY_ULTIMATE_PLUS]