Actieve Emptynesters

ALLE WOONTYPEN

55 jaar en ouder
Getrouwd of samenwonend
Geen of volwassen kinderen
Middelbare of hoge opleiding
Fulltime baan of gepensioneerd
Modaal tot twee keer modaal
Koopwoning (hoek­ of tussenwoning)
Woonoppervlakte 90 – 135 m2
Bouwperiode voor 1970 – 1990
Twee auto’s
Van deze 55-plussers zijn de kinderen meestal net uitgevlogen. Dat betekent niet dat Actieve Emptynesters achterover leunen. Ze staan nog volop in het leven en willen dat ook blijven doen. Er wordt genoten van de financiële vrijheid, vakanties en actieve bestaan. Zo lang ze nog gezond zijn, zijn ze niet achter de geraniums terug te vinden. Zekerheid vinden ze belangrijk en daarom wordt veel dicht getimmerd qua hypotheek en verzekeringen. Dan weten ze tenminste waar ze aan toe zijn. Deze groep is ook betrokken bij anderen; bij dierbaren, verenigingsleven en ook de zwakkeren in de samenleving. Om enorme luxe wordt niet veel gegeven, met een caravan of vouwwagen op vakantie is prima. Maar ze gaan wel voor kwaliteitsproducten. Daar over laten ze zich graag informeren.


[DISPLAY_ULTIMATE_PLUS]

Deze groep heeft een eenvoudig bestaan. Deze mensen zijn gepensioneerd, wonen in een klein appartement of rijtjeswoning en hebben een beneden modaal inkomen. Ze zijn gewend om de eindjes aan elkaar te knopen en zijn snel tevreden.Vergrijsde Eenvoud woont in gemeenten als Rijswijk, Appingedam en Vlaardingen. De buurt heeft een functionele wijkopzet met voldoende woonruimte en een mix aan nationaliteiten (zowel westers als niet-westers). Op loopafstand is een kleinschalig dorpscentrum voor de dagelijkse boodschappen en sociale praatjes. Daar bezoekt deze groep de apotheek of de bakker en is ze even onder de mensen.

Mensen uit Vergrijsde Eenvoud vullen hun dagen met eenvoudige zaken. Boodschappen doen, het eten voorbereiden, een puzzeltje maken. En er wordt veel televisie gekeken. Af en toe komen de kleinkinderen langs. Voor deze mensen is de wereld enorm veranderd. Toch hebben ze nooit enorme ambities gehad. Ze verdiepen zich niet vaak in zaken als internet en mobiele telefoons. Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg.
Verhuisgeneigdheid
Het is een groep die niet meer wil verhuizen. Als deze men- sen verhuizen, is dat omdat ze moeten als ze bijvoorbeeld om gezondheidsredenen niet meer in hun woning kunnen blijven wonen. Ze verhuizen dan veelal naar een gelijkvloers appar- tement. Sommigen gaan wonen in een aanleunwoning of verzorgingshuis.

Gewenst woonmilieu
Deze groep wil dicht bij een winkelcentrum wonen. Het liefst op loopafstand. Boodschappen doen is voor velen het dagelijkse uitje en een vorm van sociaal contact.
Woningvoorkeur
Deze groep verhuist vrijwel altijd naar een gelijkvloerse huurwoning. Meestal is dat een appartement met lift. Maar het kan ook een patiowoning zijn.
> Voorkeur voor een huurwoning.
> Sociale huur- en vrijesectorhuurwoning tot € 800,- per maand.
> Voorkeur voor bestaande gerenoveerde woning of nieuwbouwwoning.
> Type: appartement met een lift.

Voorkeur nieuwbouw
Het is een groep die graag in nieuwbouw woont, het liefst bij of boven een winkelcentrum. Vaak is nieuwbouw te duur voor deze groep. Betaalbaarheid van nieuwbouwwoningen is de voornaamste reden dat ze niet voor nieuwbouw kiezen.


[DISPLAY_ULTIMATE_PLUS]